HomeΚΡΗΤΗ«Εχθρικό το περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο»

«Εχθρικό το περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο»

Παρέμβαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώνεται στον επιχειρηματικό κόσμο του Ηρακλείου εν μέσω οικονομικής κρίσης αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τα «λουκέτα» στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Η Κυβέρνηση μέσα σε δύο μόλις χρόνια κατάφερε να θεμελιώσει ένα ΄΄εχθρικό΄΄ περιβάλλον για την ανάπτυξη και στήριξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα.

Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ένα ‘τοξικό’ περιβάλλον υπερφορολόγησης, υπερβολικών ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και παραλυτικής γραφειοκρατίας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με capital controls, που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, συνθέτουν μια θλιβερή εικόνα με υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που φυτοζωούν και ζουν με τον φόβο των κατασχέσεων και τον κίνδυνο του κλεισίματος.

Ο Νομός του Ηρακλείου, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση. Κόλαφο για την όποια αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης αποτελούν τα πρόσφατα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σύμφωνα με τα οποία η επιχειρηματική δραστηριότητα στον Νομό εμφανίζεται και πάλι μειωμένη κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ακριβώς όπως και πέρυσι.

Το δυσμενές αυτό περιβάλλον, αστάθειας και αβεβαιότητας, εξωθεί εκατοντάδες Ηρακλειώτες επιχειρηματίες και επαγγελματίες να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες, ώστε να αποφύγουν την φορολογική και ασφαλιστική «αφαίμαξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η τακτική της καμένης γης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει. Μοναδική διέξοδος στα αδιέξοδά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ το οποίο έχει στον πυρήνα του τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Η έξοδος από την κρίση θα έλθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις και μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης των φορολογικών συντελεστών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση