HomeHL-SportsΑλέξης Kούγιας: «Περισσότερες πιθανότητες ο Λεβαδειακός, πολλές ο Ηρακλής, λίγες ο Άρης»

Αλέξης Kούγιας: «Περισσότερες πιθανότητες ο Λεβαδειακός, πολλές ο Ηρακλής, λίγες ο Άρης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτή είναι η εκτίμηση του γνωστού ποινικολόγου εν όψει της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ

Λεβαδειακός, Ηρακλής και Άρης ερίζουν για μία θέση στη Σούπερ Λίγκα της νέας σεζόν, με τον Αλέξη Κούγια να εκτιμά ότι οι Βοιωτοί είναι πιο κοντά στο να δικαιωθούν αναμένοντας την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

«Θα υπάρχει απόλυτο ξεκαθάρισμα μέχρι τις 11 του μηνός από το Διαιτητικό, γιατί στις 13 είναι η κλήρωση του πρωταθλήματος. Έχει περισσότερες πιθανότητες ο Λεβαδειακός, πολλές ο Ηρακλής και λίγες ο Άρης», είπε ο γνωστός ποινικολόγος την Τετάρτη  στο Metropolis 95,5.

Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο συζήτησε την υπόθεση του Ηρακλή αυτό σημαίνει ότι έθεσε εν αμφιβόλω το καταστατικό της ΕΠΟ και τον ΚΑΠ που λέει ότι οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής δεν υπόκεινται σε ένδικο μέσο.

Ο Λεβαδειακός, που έχει δικαιωθεί από το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ και είναι σε θέση μη υποβιβασμού έναντι του Ηρακλή, βασίζεται σε μια απόφαση προ διετίας του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ η οποία αποφάσισε παμψηφεί ότι όποιος από αυτή τη χρονιά που διανύαμε (2016-2017) δεν πάρει αδειοδότηση τότε θα υποβιβάζεται και όχι να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές, και τη θέση του παίρνει η ομάδα η οποία θα έπεφτε αλλά έχει αδειοδότηση.

Σκέτη αυτή η απόφαση δεν θα έχει αξία, με την επικύρωση της εκτελεστικής επιτροπής απέκτησε αξία. Απαιτείται αξία γιατί ο ΚΑΠ λέει ότι οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής δεν υπόκεινται σε κανένα ένδικο μέσο, στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου».

Ενώ για το πού βασίζονται οι πλευρές του Ηρακλή και του Άρη, σχολίασε: «Ο Ηρακλής βασίζεται στον ΚΑΠ και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται ποινή υποβιβασμού για ομάδα που δεν θα αδειοδοτηθεί. Η τότε διοίκηση της Σούπερ Λιγκ δεν το συμπεριέλαβε στην προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του Άρη, είναι βέβαιο ότι θα είπε ότι έχει δίκιο ο Λεβαδειακός, αν και δεν το λένε φανερά. Το συμφέρον του Άρη είναι ο υποβιβασμός του Ηρακλή και τη θέση του να την πάρει εκείνος.

Και ο Άρης βασίζεται στον ΚΑΠ που λέει ότι όποια ομάδα πέσει δεν μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία ό,τι και αν γίνει και πρέπει να πάρει τη θέση του ομάδα από την επόμενη κατηγορία. Το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι ο Αρειος Πάγος του ποδοσφαίρου, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα».

Τέλος, αναφορικά με το τι συμβαίνει με τα τηλεοπτικά, ο πρόεδρος της ΑΕΛ σημείωσε: «Η Nova έχει υπογράψει σύμβαση με τη Σούπερ Λιγκ και πρέπει να δώσει 36 εκατ. ευρώ και θέλει να δώσει 28 γιατί έπεσαν οι πωλήσεις της. Οι ομάδες έκαναν προϋπολογισμούς βάσει της συμφωνίας με τη Nοva.

Αν δεν μας δώσουν τα λεφτά, θα προχωρήσουμε σε ρήξη συμβάσεως. Δεν έχουμε συζητήσει με κάποιο άλλο κανάλι, δεν ξέρω βέβαια τι θα κάνουν οι μεγάλοι. Εχουμε και εμείς ρήτρες με τη Nova, και εμείς θέλουμε να πρυτανεύσει η λογική και για αυτό προτείναμε λογική μείωση. Περιμένουμε τις εξελίξεις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση