HomeHL-9Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τη δακοκτονία

Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τη δακοκτονία

Οδηγίες από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινάει από σήμερα ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός στην παραλιακή (πρώιμη) ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων, “παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματά τους και να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των ψεκασμών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις τοποθεσίες ψεκασμού να απευθύνονται στον αρχιεργάτη του εκάστοτε συνεργείου ψεκασμού.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές να σημαίνουν εμφανώς τα αγροκτήματά τους και να ενημερώνουν τους αρχιεργάτες. Πέρα από τις Τ.Κ. ή οικισμούς που έχουν εξαιρεθεί των ψεκασμών με αιτιολογημένες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα εργολάβος ψεκασμού για τις Δ.Κ. Χανίων και Σούδας και τις Τ.Κ. Τσικαλαριών και Απτέρων.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί των περιοχών αυτών να προχωρήσουν με ίδια μέσα στην αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς έως ότου βρεθεί εργολάβος ψεκασμού. Υπενθυμίζουμε ότι ο ελαιόκαρπος είναι επιδεκτικός προσβολής με την έναρξη πήξης (ξυλοποίησης) του πυρήνα (κουκούτσι). Τηλ. Επικοινωνίας 2821346600, 2821346570-41-43-23, 2822022005”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση