HomeΚΡΗΤΗΣτους … δρόμους οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία

Στους … δρόμους οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία

Απεργούν στις 20 Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κινητοποίηση που διοργανώνεται για τις 20 Ιουλίου και στο Ηράκλειο συμμετέχει και η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα της πρωτόγνωρης τουριστικής ανάπτυξης, με έσοδα που ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 15 δις ευρώ τα οποία βγαίνουν από τη δουλειά των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η συντριπτική πλειοψηφία από τους που παράγει αυτόν τον τεράστιο πλούτο, δεν μπορεί να επιβιώσει. Στην Ελλάδα των 30 εκ. τουριστών, των 10.000 ξενοδοχείων, των δεκάδων χιλιάδων επισιτιστικών καταστημάτων, ελάχιστοι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν διακοπές και αναψυχή.

Η αλήθεια είναι ότι για 5η συνεχόμενη χρονιά οι ξενοδόχοι θα έχουν ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα! Οι ξενοδόχοι της Κρήτης είναι δεύτεροι στην πίτα των εισπράξεων από τον τουρισμό σε πανελλαδικό επίπεδο και μόνο για τον Ιούνιο αναμένονταν 500.000 τουρίστες στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό και άνεργοι είναι, και μισοαπασχολούμενοι, και κακοπληρωμένοι – αν όχι απλήρωτοι – και τσακίζουν την υγεία μας στα πολυτελή σύγχρονα κάτεργα, που τα ονομάζουν πεντάστερα ξενοδοχεία. Ακόμη χειρότερα βιώνουν την εκμετάλλευση στις αλυσίδες εστίασης, όπου τους αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τους, όταν δεν τους σακατεύουν από την εντατικοποίηση.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα κλαδικά σωματεία του Νομού Ηρακλείου (Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών) να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν για απεργία την Πέμπτη 20 Ιούλη, όπως έχει ήδη αποφασίσει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού, δεκάδες σωματεία και επιτροπές αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο και πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οργάνωση και την ενημέρωση όλων των συναδέλφων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση