HomeΕΛΛΑΔΑΣΕΚΑΠ: Ουδεμία σχέση με τα προσφάτως κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα

ΣΕΚΑΠ: Ουδεμία σχέση με τα προσφάτως κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα

Ανακοίνωση της καπνοβιομηχανίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ουδεμία σύνδεση ή σχέση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ με τα προσφάτως κατασχεθέντα λαθραία φορτία τσιγάρων προκύπτει από ενδελεχείς εσωτερικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Εμείς οι ίδιοι εκδηλώσαμε ενδιαφέρον, ζητήσαμε και λάβαμε δείγματα τσιγάρων και ξεκινήσαμε, όπως θα έπρεπε, τον ενδελεχή έλεγχο. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης δείχνουν πως είναι τσιγάρα-απομίμηση, πως δεν είναι αυθεντικά και δεν έχουν παραχθεί στη ΣΕΚΑΠ, επειδή ούτε τεχνικά μπορούν να παραχθούν στα μηχανήματά μας, ούτε η συσκευασία, ούτε η ποικιλία καπνού, ούτε η ποιότητα του χαρτιού χρησιμοποιούνται από την εταιρεία μας. Δεν πλησιάζουν τα ποιοτικά μας χαρακτηριστικά.

» Κατά συνέπεια, αποκλείεται οποιαδήποτε υποψία συμμετοχής της εταιρείας μας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε «εξαιτίας επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που προσπάθησαν ψευδώς να εμπλέξουν το όνομα της ΣΕΚΑΠ σε υποθέσεις λαθραίων φορτίων».

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η εταιρεία, με δική της πρωτοβουλία, απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες (υπουργεία Ναυτιλίας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και ΣΔΟΕ) για παροχή βοήθειας στην έρευνα.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση» υποστηρίζει η εταιρεία και προσθέτει ότι «σε αντίθεση με τις υποθέσεις της Κρήτης, οι τελωνειακές αρχές ενήργησαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο και πολύ άμεσα» στην περίπτωση τού φορτίου που βρέθηκε στη Χαλκίδα.

«Παρόλο που τα τσιγάρα που βρέθηκαν με σήμανση της ΣΕΚΑΠ ήταν πολύ λίγα (80 κούτες μεταξύ 4.500), η εταιρεία μας ενημερώθηκε αμέσως», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ακόμη ότι τα προϊόντα ΣΕΚΑΠ «με επιτυχία πωλούνται στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πορτογαλία, το Ιράκ, την Αμπχαζία, την Οσσετία, τη Σιγκαπούρη», ενώ η εταιρεία έχει αποδώσει στο ελληνικό κράτος φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Η εταιρία ΣΕΚΑΠ, όσο κανένας άλλος, έχει συμφέρον στην ανάπτυξη της επιχείρησης, στην αψεγάδιαστη φήμη, στη συνεχόμενη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της, που σημαίνει και την καταπολέμηση της μαύρης αγοράς τσιγάρων που επηρεάζει αρνητικά τις θέσεις των τοπικών παραγωγών, προκαλεί μεγάλες ζημίες στον προϋπολογισμό του κράτους και υπονομεύει την υψηλή ποιότητα των καπνικών προϊόντων που παράγονται από νόμιμες ελληνικές καπνοβιομηχανίες» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Ξάνθη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση