HomeΚΡΗΤΗΕκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών πάνω από 37.000 παιδιά

Εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών πάνω από 37.000 παιδιά

Ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση του προς τα Υπουργεία Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να γίνουν όλες οι  απαραίτητες ενέργειες ώστε οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να δηλώσουν εγκαίρως τα κενά για να αντιστοιχηθούν αυτά με δικαιούχους ή νέους δικαιούχους και να βρεθεί λύση ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, εκτός από τις πολλές αδικίες που παρατηρήθηκαν στα προσωρινά αποτελέσματα μοριοδότησης των αιτήσεων της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017-2018, όπως προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, μένουν εκτός παιδικών σταθμών  και ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 37.000 παιδιά (υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, 30.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών).

Επιπλέον, πολλές οικογένειες δεν είχαν καν δικαίωμα συμμετοχής και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση.

Πρόκειται για οικογένειες που δεν θα μπορέσουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών (εφόσον καταφέρουν να βρουν μια θέση), πόσο μάλλον στα δίδακτρα των ιδιωτικών, με αποτέλεσμα από το Σεπτέμβρη να βρεθούν σε αδιέξοδο, μην έχοντας πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Επειδή σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, θα υπάρξει ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν τέλη Σεπτέμβρη, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών

Επειδή από την πρώτη μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες γονέων αφού οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολλαπλάσιοι από τις θέσεις που υπάρχουν.

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί

  1. Έχετε λάβει γνώση των παραπάνω; Πως προτίθεστε να επιλύσετε το πρόβλημα;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να δηλώσουν εγκαίρως τα κενά και να αντιστοιχηθούν αυτά με δικαιούχους ή νέους δικαιούχους;
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων;
Διαφήμιση
Διαφήμιση