HomeΚΟΣΜΟΣΛαβρόφ: Η πυρηνική διαμάχη με τη Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να επιλυθεί με βία

Λαβρόφ: Η πυρηνική διαμάχη με τη Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να επιλυθεί με βία

Δηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στην όποια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στη Βόρεια Κορέα με τη χρήση βίας ή μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σχολιάζοντας την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

«Το έργο της αποπυρηνικοποίησης ολόκληρης της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για μια απόπειρα αλλαγής του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Αυτή είναι η κοινή μας θέση», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν την πρωτοβουλία τους για την επίλυση της πυρηνικής διαμάχης της Βόρειας Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αργότερα σήμερα.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει τη σημερινή κατάσταση της εφαρμογής των προηγούμενων ψηφισμάτων σήμερα στη Νέα Υόρκη. Η Ρωσία και η Κινα θα παρουσιάσουν την πρωτοβουλία τους με λεπτομέρειες και θα την προωθήσουν», δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση