HomeHL-9Κατανάλωση νερού με… προσοχή

Κατανάλωση νερού με… προσοχή

Προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά είναι τα προβλήματα υδροδότησης που έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Τα προβλήματα οξύνθηκαν την περίοδο του καύσωνα στις περιοχές: Βασιλιές, Σύλαμος, Αγ. Βλάσης, Μαραθίτης, Φορτέτσα, Αγ. Ιωάννης Κνωσού και Μεσαμπελιές, με την ΔΕΥΑΗ να τρέχει και να μη… φτάνει.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αρκετά από τα προβλήματα έχουν μερικώς αποκατασταθεί ωστόσο οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην κατανάλωση του νερού.

Δείτε τη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

«Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο οι θερμοκρασίες ήταν ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή,  παρατηρήθηκαν επαναλαμβανόμενα φαινόμενα προβληματικής υδροδότησης σε συγκεκριμένα προάστια  του Δήμου Ηρακλείου.

Στις Βασιλειές, στην Σύλαμο, στον Αγ. Βλάση, στον Μαραθίτη, στην Φορτέτσα, στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού και στα υψηλά σημεία των Μεσαμπελιών τα προβλήματα οφείλονταν  στην αυξημένη κατανάλωση για την άρδευση (μεγάλοι κήποι με υψηλές απαιτήσεις σε νερό, μικρές αστικές καλλιέργειες, κ.λ.π) η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι ποσότητες άντλησης από την υδροληψία που τροφοδοτεί εκείνες τις περιοχές, αν και παρέμεναν σταθερές, το διάστημα εκείνο να μην επαρκούν.

Και στις προαναφερόμενες αλλά και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου παρατηρούνται ακόμη και σήμερα -πολύ μικρότερα- προβλήματα,  αυτά  αντιμετωπίζονται με την λύση του παρελθόντος,  δηλαδή την εκ περιτροπής υδροδότηση, που δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επαναφέρουμε  εξ αιτίας και της μειωμένης τροφοδοσίας από το φράγμα του Αποσελέμη.

Κατανοούμε ότι το πρόβλημα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα οξυμένο και οι καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν το έκαναν δυσβάσταχτο.

Αυτό όμως που πρέπει να ξέρουν οι δημότες μας, είναι ότι η ΔΕΥΑΗ κατέβαλε και καταβάλει τις μέγιστες των προσπαθειών της και είναι σε διαρκή επιφυλακή ώστε αφενός να αντιμετωπίσει αυτές τις έκτακτες καταστάσεις που οφείλονται σε παθογένειες πολλών δεκαετιών και αφετέρου να διασφαλίσει  καινούργιες υδροληψίες που θα καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών σε νερό.

Στην παρούσα χρονική στιγμή  για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα παρακαλούμε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα αυτούς που κατοικούν στις προαναφερόμενες περιοχές για την όσο γίνεται πιο ορθολογική διαχείριση του νερού με απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη των υδρευτικών αναγκών τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση