HomeHL-9Πέρασαν 40 μέρες: Σήμερα το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Πέρασαν 40 μέρες: Σήμερα το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Στις εννιά το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε την τελευταία του πνοή και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και τους αμέτρητους φίλους του.

mnhmosyno1-1

Τα παιδιά του και τα εγγόνια του, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες που δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει την απώλειά του, βρέθηκαν σήμερα από τις εννιά το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Οδό Σκουφά, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικης Θεόδωρος ο οποίος κατάγεται από τα Χανιά, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και διατηρούσε φιλική σχέση με τον Κρητικό πολιτικό.

mnhmosyno2-1

Παρόντες ήταν όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη εκτός από τη Ντόρα Μπακογιάννη γιατί βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης μετά την πρόσφατη επέμβαση στο πόδι της.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΝΔ, πρώην υπουργοί και ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

Στον ίδιο ναό, αποχαιρέτισαν και την Μαρίκα Μητσοτάκη πριν ακριβώς από πέντε χρόνια.

Κώστας και Μαρίκα Μητσοτάκη αναπαύονται μαζί πλέον στον οικογενειακό τάφο που βρίσκεται στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στα Χανιά, όπου η οικογένεια Μητσοτάκη θα συγκεντρωθεί και πάλι τον Αύγουστο.

mnhmosyno3-1

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε σε ηλικία 99 ετών και η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία όλης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά και χιλιάδων φίλων και οπαδών του.

Εννέα μέρες μετά η οικογένειά του τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Παναγίας Γρηγορούσας στην Πλάκα. Στην ίδια εκκλησία τελείται κάθε χρόνο και το μνημόσυνο στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση