HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για τα προβλήματα της υγείας

Σύσκεψη για τα προβλήματα της υγείας

Από το σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στον τομέα της υγείας, συνδικαλιστικών σωματείων και λαϊκών επιτροπών διοργανώνει αύριο Τετάρτη, 5 Ιουλίου, στις 14:00, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, με ομιλητή τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ  δέχτηκε μία πρόσκληση για να παραβρεθεί το Σάββατο 7/7 στην παρουσίαση του σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε χειροκροτητές αυτής της άθλιας κατάστασης.

Το όραμα και η υλοποίηση  των τοπικών μονάδων της γειτονιάς καμία σχέση δεν έχει με την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του λαού, παρά μόνο για τη συνταγογράφηση και κάποιες υποτυπώδες παροχές. Με τα ελάχιστα Κέντρα Υγείας, με το ανεπαρκέστατο σε αριθμό και ειδικότητες υγειονομικό προσωπικό, με τη σχεδόν πλήρη έλλειψη εργαστηρίων και με τη θεσμοθέτηση του «κόφτη» των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) προς τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες θα έχουν ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας σε ακόμα μεγαλύτερη απόκλιση από τις σύγχρονες ανάγκες τους. Παροχές κομμένες και ραμμένες για την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, των περικοπών των κοινωνικών παροχών και στην επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων

Το σχέδιο είναι πρόκληση για το λαό και τους υγειονομικούς, αφού δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα πιο υποβαθμισμένο κατ’ όνομα «σύστημα» Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με χαμηλά αμειβόμενους υγειονομικούς και ποιοτικά υποβαθμισμένες υπηρεσίες για τους ασθενείς και τις λαϊκές οικογένειες.

Δεν έχει  σχέση με τους στόχους και τα αιτήματα του  υγειονομικού κ γενικότερα συνδικαλιστικού κινήματος για ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό σύστημα υγείας με ανάπτυξη και των τριών επιπέδων και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Τα ζητήματα της υγείας αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι πίσω από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι μονάδες του ΠΕΔΥ έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης έχουν ως στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καλεί σωματεία και λαϊκές επιτροπές σε σύσκεψη την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 14:00 στα γραφεία του σωματείου για να ενημερωθούν για αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και να σχεδιαστεί η απάντηση των εργαζομένων.

Να οργανώσουν την πάλη τους για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, απολύτως δωρεάν, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση