HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή οι ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες της Κρήτης

Στη βουλή οι ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες της Κρήτης

Σε απόγνωση οι αγρότες της Μεσσαράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στις υπαίθριες καλλιέργειες και τα αμπέλια από τον καύσωνα σε ολόκληρη την Κρήτη και ιδιαίτερα στην  περιοχή της Μεσσαράς.

Όπως αναφέρει ο κ. Δανέλλης, οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς γι’ ακόμα μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα καιρικά φαινόμενα, καταγράφοντας πολλές ζημιές στις σοδειές τους την ίδια στιγμή μάλιστα που το εισόδημά τους συνεχώς μειώνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες και άλλες υποχρεώσεις τους.

Επειδή ή έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών στον  πρωτογενή τομέα της Κρήτης επείγει και χρήζει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας, ο κ. Δανέλλης τονίζει την ανάγκη παρέμβασης του Υπουργού προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες για το 100% της ζημιάς, αλλά και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα κάλυψης προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση