HomeHL-MarketEurobank: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 20% της Grivalia Properties-Εναντι 178 εκατ. ευρώ

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 20% της Grivalia Properties-Εναντι 178 εκατ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης του 20% που διατηρούσε στη Grivalia Properties έναντι 178 εκατ. Ευρώ ανακοίνωσε την Τρίτη το πρωί η Eurobank.

Όπως ανακοινώθηκε, η συναλλαγή ολοκληρώθηκε επιτυχώς μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε θεσμικούς επενδυτές δια ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών και αφορούσε σε 20.252.001 κοινές μετοχές της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, οι οποίες διατέθηκαν προς 8,80 ευρώ ανά μετοχή.

Σε θυγατρικές της Fairfax κατανεμήθηκαν 10.000.000 μετοχές και, κατά συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση της Ιδιωτικής Τοποθέτησης τα ελεγχόμενα από τη Fairfax δικαιώματα ψήφου στη Grivalia Properties θα αυξηθούν σε περίπου 51,4%. Σε διάφορα funds, των οποίων διαχειριστής επενδύσεων είναι η Pacific Investment Management Company LLC, κατανεμήθηκαν 5.065.000 μετοχές.

Η HSBC Bank plc, η AXIA Ventures Group Ltd και η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ ενήργησαν για λογαριασμό της Eurobank ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές (Joint Bookrunners) της Ιδιωτικής Τοποθέτησης (από κοινού οι “Διαχειριστές”).

Η ιδιωτική τοποθέτηση σχεδιάστηκε ώστε η Eurobank να εκπληρώσει την υποχρέωσή της, βάσει του συμφωνηθέντος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σχεδίου Αναδιάρθρωσης.

Η συναλλαγή θα ενισχύσει τα κεφάλαια της Eurobank, βελτιώνοντας περαιτέρω το δείκτη CET 1.

Διαφήμιση
Διαφήμιση