HomeHL-9«Απόβαση» στην Κρήτη ετοιμάζουν 32 φοιτητές Ιατρικής

«Απόβαση» στην Κρήτη ετοιμάζουν 32 φοιτητές Ιατρικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Γεράσιμου Κόντου

Σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Κρήτης θα κάνουν φέτος… διακοπές 32 φοιτητές Ιατρικών Σχολών της χώρας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ).

Από τις 20 Ιουλίου ως τις 28 Αυγούστου, η ΕΕΦΙΕ θα στέλνει οκτώ φοιτητές ανά δεκαήμερο στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας, στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας και στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου Χανίων, με σκοπό να ενισχύσουν το υπάρχον προσωπικό των ιατρικών μονάδων, να προσφέρουν εθελοντικά τις ιατρικές υπηρεσίες τους, να αποκτήσουν εμπειρία και να «δοκιμαστούν» σε πραγματικές συνθήκες, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

«Η Κρήτη είναι ένα νησί με χιλιάδες κατοίκους και πολλούς τουρίστες, που δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν όλων των ειδών τα περιστατικά. Από ένα συμβάν μέθης και ένα δάγκωμα ζώου, ως ένα κάταγμα ή κάτι πιο σοβαρό.

Στέφανος Καραμαρούδης Πρόεδρος ΕΕΦΙΕ

Στις ιατρικές δομές του νησιού, οι γιατροί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που σε αρκετές περιπτώσεις καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις» λέει στο «Cretapost» ο πρόεδρος της ΕΕΦΙΕ, Στέφανος Καραμαρούδης, που θα βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, από τις 20 ως τις 29 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση» υλοποιείται για 21η συνεχή χρονιά, σε 41 περιοχές της χώρας, σε συνεργασία με νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά αγροτικά ιατρεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς.

«Στους περισσότερους προορισμούς παρέχεται δωρεάν διαμονή, καθώς τα σχετικά έξοδα καλύπτονται από μονάδες υγείας, δήμους, μητροπόλεις, γηροκομεία και αγροτικούς συνεταιρισμούς. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το τέταρτο έτος σπουδών τους, ώστε να διαθέτουν την ελάχιστη απαιτούμενη κλινική εμπειρία και να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για το »αγροτικό» τους» αναφέρει ο κ. Καραμαρούδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση