HomeHL-GreeceΤσίπρας από Ελευσίνα: Έχω την έγνοια να σταματάμε τις φωτιές πριν εξαπλωθούν

Τσίπρας από Ελευσίνα: Έχω την έγνοια να σταματάμε τις φωτιές πριν εξαπλωθούν

Επίσκεψη στην βάση των αεροσκαφών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την «έγνοια», που όπως είπε έχει για τις φωτιές και τους ανθρώπους που προσπαθούν να τις πολεμήσουν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο προσωπικό της βάσης πυροσβεστικών αεροσκαφών της Ελευσίνας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Τρίτης.

Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι στερήσεις μείωσαν τις αναγκαίες δαπάνες της πολιτείας και για την βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά έγιναν βήματα το τελευταίο διάστημα για να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, είπε ο πρωθυπουργός.

Γίνεται τεράστια προσπάθεια τα υπάρχοντα πτητικά μέσα να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Αυτό το πετυχαίνουμε σε μεγάλο βαθμό, χάρη στο τεχνικό προσωπικό, ώστε τα πτητικά μέσα να βρίσκονται σε εγρήγορση, πρόσθεσε και τόνισε πως η εικόνα που έχουμε είναι η «αντιμετώπιση των βλαβών σε χρόνο – ρεκόρ».

Υπάρχει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίβλεψης από την ηγεσία, είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως έχει «την έγνοια και την διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό και τους υπευθύνους για να μπορέσουμε να σταματήσουμε περιπτώσεις πριν εξαπλωθούν».

«Ειλικρινά, η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την προσπάθεια» τόνισε όμως ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως πάνω από 9.000 άνθρωποι ρίχνονται στη μάχη για να προστατεύσουν την φυσική περιουσία της πατρίδας μας, αλλά και την κοινωνία.

«Είμαστε ευγνώμονες και σας ευχαριστώ» κατέληξε στην ομιλία του, συμπληρώνοντας πως «φωτιές θα έχουμε, το θέμα είναι να προλαβαίνουμε και να επεμβαίνουμε έγκαιρα», ενώ ευχήθηκε «καλή δύναμη».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση