HomeHL-9Σε ετοιμότητα και σήμερα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Σε ετοιμότητα και σήμερα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ποιες περιοχές απειλούνται περισσότερο - Δείτε τον χάρτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και σήμερα προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς διατηρούνται οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση