HomeHL-GreeceΚοτζιάς: Το τουρκικό πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών

Κοτζιάς: Το τουρκικό πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών

Για το επεισόδιο του Αιγαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι το τουρκικό πλοίο, που δέχθηκε πυρά από τις ελληνικές λιμενικές αρχές, ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για το επεισόδιο στο Αιγαίο, μετά τις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Το πλοίο με τουρκική σημαία που σε απόπειρα ελέγχου δέχτηκε βολές από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου, ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών, απάντησε ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αυτή ήταν και η θέση του λιμενικού για το περιστατικό. Στην ανακοίνωσή του για το συμβάν, το λιμενικό είχε ανακοινώσει ότι έγινε ανώνυμη καταγγελία για το τουρκικό φορτηγό πλοίο, το οποίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με το λιμενικό, τα ελληνικά σκάφη έριξαν προειδοποιητικές βολές όταν ο καπετάνιος δεν συμμορφώθηκε με την εντολή να κατευθυνθεί προς το λιμάνι για να ελεγχθεί το φορτίο του και πως το συμβάν έλαβε χώρα σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ από την άλλη αναφέρουν ότι το επεισόδιο έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα και κάνουν λόγο για πυροβολισμούς εναντίον του πλοίου- έπειτα από τις προειδοποιητικές βολές- και για 16 σφαίρες που κατέληξαν στο κατάστρωμα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση