HomeHL-9Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως το Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου!

Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως το Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου!

Θρίλερ στο Αιγαίο - Τι αναφέρει η ελληνική πλευρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο κοντά στο νησί της Ρόδου, όπου το Ελληνικό Λιμενικό επιχείρησε να κάνει νηοψία σε φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, στο οποίο υπήρχε η πληροφορία πως ενδέχεται να μεταφέρει ναρκωτικά.

Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα, αλλά και το ρωσικό RT αναφέρουν πως το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον του πλοίου, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πλοίο τουρκικών συμφερόντων κλήθηκε από το Ελληνικό Λιμενικό προς έλεγχο, αλλά ο Τούρκος καπετάνιος προτίμησε να «διαφύγει» στα τουρκικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να αποφύγει την νηοψία.

Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο συμβάν ως θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Μάλιστα, επικαλούνται δηλώσεις του καπετάνιου του πλοίου, Haluk Sami Kalkavan, ο οποίος μιλώντας στο CNN Türk ανέφερε πως τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοίου, το οποίο βρισκόταν κοντά στη Ρόδο.  Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Deniz, το φορτηγό κατευθυνόταν στον κόλπο του İzmit από το νότιο λιμάνι του İskenderun.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος καπετάνιος, το Ελληνικό Λιμενικό του ζήτησε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου, αλλά εκείνος αρνήθηκε να υπακούσει στο αίτημα και ενημέρωσε την τουρκική πλευρά για την κατάσταση.

Δείτε πως παρουσιάζει την είδηση η αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση της Hurriyet

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV, 16 σφαίρες χτύπησαν το φορτηγό πλοίο M/V ACT. Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Ελληνες ζήτησαν από το πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου, για να γίνει έλεγχος στο φορτίο του, αλλά ο καπετάνιος δεν υπάκουσε. Ετσι, η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με το τουρκικό yenisafak.com Tο πλοίο φορτώθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρέττα και μετέφερε ξηρό φορτίο και είχε προορισμό τη Νικομήδεια. Συνολικά 16 σφαίρες χτύπησαν το κατάστρωμα του πλοίου. Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που τις επικαλείται το NTV, επιβεβαίωσαν ότι από όσα γνωρίζουν δεν υπάρχει τραυματισμός.

Σχετίζεται το Κυπριακό;

Όπως αναφέρει το mignatiou.com: Θα πρέπει να σημειωθεί πως το τουρκικό φιλοκυβερνητικό Κανάλι 24, με τίτλο ‘η Ελλάδα πυροβόλησε πολιτικό σκάφος” ερμηνεύει την κίνηση της Ελλάδας ως προσπάθεια να λήξει τις συνομιλίες.  Η Ελλάδα θα το πληρώσει προσθέτει το τουρκικό κανάλι, το οποίο διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πρωτοβουλίες η Άγκυρα ετοιμάζει κινήσεις τις επόμενες ώρες καθώς το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο έχει συγκαλέσει σύσκεψη ενώ δυο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έχουν σταλεί στην περιοχή και συνοδεύουν τώρα το τουρκικό σκάφος. Μέχρι αυτή τη στιγμή, όλα τα τουρκικά μέσα πάντως συνδέουν την κίνηση αυτή με τις εξελίξεις στο κυπριακό.

Cnn.gr, iefimerida.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση