HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή τα κλιματιστικά του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Στη βουλή τα κλιματιστικά του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Αναγκάστηκαν να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία εν μέσω καύσωνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επιτακτική ανάγκη επισκευής των κλιματιστικών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και την αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών κατάσταση αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, καθώς δεν λειτουργούν τα επιδαπέδια κλιματιστικά εξαιτίας προβλημάτων στις σωληνώσεις του κλιματισμού, με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία σε ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό.

Το πρόβλημα προκύπτει εξαιτίας της μη λειτουργίας των κλιματιστικών λόγω αστοχίας των σωληνώσεων του συστήματος κλιματισμού. Λόγω της υπερθέρμανσης 11 χώρων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, γιατροί αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων την Παρασκευή 30 Ιουνίου μετά τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου και για κάθε μέρα, μέχρις ότου βρεθεί λύση στο ζήτημα, με την τοποθέτηση κλιματιστικών.

Όπως δηλώνει η διοικήτρια του Νοσοκομείου έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες για την προκήρυξη του έργου, ύψους 80.000 ευρώ. Ωστόσο, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και μέχρις ότου εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, η κατάσταση παραμένει ίδια με προσωρινές, αλλά μη αποτελεσματικές, λύσεις φορητών κλιματιστικών.

Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάσταση παραμένει αφόρητη για ασθενείς και προσωπικό και πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο όπως φαίνεται ήταν γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα:

«Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος; Πότε προβλέπεται να έχει επισκευαστεί πλήρως ο κλιματισμός της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση