HomeΕΛΛΑΔΑΣε ύφεση οι φωτιές σε Κότρωνα και Σκουτάρι στη Μάνη

Σε ύφεση οι φωτιές σε Κότρωνα και Σκουτάρι στη Μάνη

Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και κάηκαν σπίτια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πληγές της από τη μεγάλη φωτιά αρχίζει να μετράει η Μάνη, καθώς όπως τόνισε υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης στην περιοχή, τα δύο μέτωπα σε «είναι πλέον σε ύφεση».

Όπως σημειώνει με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 120 πυροσβέστες και 30 αυτοκίνητα και προσθέτει: «Προσπαθούμε να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με τη βοήθεια υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντικών ομάδων, ενώ παράλληλα θέλουμε να προλάβουμε τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κατοικημένες περιοχές ο Βασίλης Ματθαιόπουλος σημείωσε ότι «σε κάποια χωριά και οικισμούς η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, γιατί στα περισσότερα υπήρχαν ξερά χόρτα και δέντρα».

Οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια, τόνισε, έχουν αναφερθεί στην περιοχή του Κότρωνα, αλλά αυτές είναι υλικές και μικρές, δηλαδή σε στέγες, σκεπές, ή άλλες κατασκευές.

Πάντως, εκτός από τις ζημιές σε σπίτια που ήρθαν αντιμέτωπα με τη φωτιά, κινδύνευσαν και άνθρωποι. Πιο συγκεκριμένα, στον Κότρωνα οι κάτοικοι άφησαν τα σπίτια τους για σωθούν και έφτασαν μέχρι το λιμάνι.

Φόβοι για αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων

Η κατάσταση με τη φωτιά που μαίνεται από χθες στη Μάνη «είναι κάπως καλύτερη σήμερα στην περιοχή του Κότρωνα και στο Σκουτάρι», τόνισε με δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Η ίδια πρόσθεσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές», αλλά όπως σημειώνει, «ελπίζουμε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Όσον αφορά στις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι φωτιές, σημείωσε πως «είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα» και συμπληρώνει: «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν καεί δύο σπίτια στον Κότρωνα και στο Σκουτάρι, ενώ στον Κότρωνα η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση