HomeΚΟΣΜΟΣΣτο «κόκκινο» ο υδράργυρος και στην Κύπρο – Μια νεκρή από θερμοπληξία

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και στην Κύπρο – Μια νεκρή από θερμοπληξία

Σε ισχύ παραμένει ο «πορτοκαλί» συναγερμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε θερμοκρασίες που δεν πέφτουν κάτω από του 40 βαθμούς Κελσίου ζει τις τελευταίες μέρες η Κύπρος. Σήμερα η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στους 43 βαθμούς ενώ αύριο την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση.

Στη Λευκωσία καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων χρόνων, με τον υδράργυρο να αγγίζει στις τρεις το απόγευμα χθες τους 45 βαθμούς.

Η Λευκωσία μαζί με το Κουβέϊτ, στο οποίο η θερμοκρασία ήταν επίσης 45 βαθμοί, ήταν χθες οι πιο θερμές πόλεις της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Ακολουθούν η Αθήνα και το Μπαχρεϊν με 42 βαθμούς.

Στη Λεμεσό η θερμοκρασία ήταν 41 βαθμοί, στη Λάρνακα 39 βαθμοί, στην Πάφο 35 βαθμοί, το Παραλίμνι 42 βαθμοί στον Πρόδρομο 37 βαθμοί και στην Πόλη Χρυσοχούς 38 βαθμοί.

Σε ισχύ παραμένει πορτοκαλί συναγερμός για το εσωτερικό του νησιού και τα ορεινά.

Εν τω μεταξύ την ζωή της λόγω θερμοπληξίας έχασε 79χρονη στη Λευκωσία.

Η άτυχη γυναίκα έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη διακομίστηκε με συμπτώματα θερμοπληξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου αργότερα εξέπνευσε.

Άλλα τρία σοβαρά περιστατικά έχουν καταγραφεί, που νοσηλεύονται, δύο από τους ασθενείς στο νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ ο τρίτος στην Επαρχία Αμμόχωστο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση