HomeΕΛΛΑΔΑΚοτζιάς για Κυπριακό: Χρειάζεται νηφαλιότητα και προσοχή

Κοτζιάς για Κυπριακό: Χρειάζεται νηφαλιότητα και προσοχή

«Όχι σε ένα τέλειο κράτος, αλλά σε ένα κράτος όπως όλα τα άλλα”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Έχουμε ετοιμάσει τα έγγραφα μας και τα έχουμε καταθέσει». Με αυτή τη δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ανακοίνωσε την κατάθεση εγγράφων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας που θα αφορούν το νέο κράτος της Κύπρου.

Τώρα, θα πρέπει να πράξει το ίδιο και η Τουρκία, η οποία βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της και να καταθέσει τις προτάσεις της γραπτώς. Εάν δεν το πράξει, οι διαπραγματεύσεις θα δοκιμαστούν και πιθανότατα θα τεθεί θέμα ακόμα και γι’ αυτήν καθ’ αυτή τη συνέχιση τους.

Η δήλωση του Νίκου Κοτζιά:

«Ξεκινά νέα εβδομάδα. Έχουμε ετοιμάσει τα κείμενά μας και τα έχουμε καταθέσει. Αφορούν τον μηχανισμό ελέγχου και εφαρμογής των αποφάσεων, το ζήτημα της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων και της κατάργησης των συνθηκών εγγυήσεων.

Νομίζω ότι είναι μία εβδομάδα που χρειάζεται νηφαλιότητα, προσοχή, αναστοχασμό γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη απ’ όλους μας και δεν θα επιτρέψουμε κάποιοι να νομίζουνε ότι μπορούν να εμποδίσουνε να μετατραπεί, να εξελιχθεί η Κύπρος σε αυτό που ονομάζω και υιοθέτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ένα φυσιολογικό κράτος.

Όχι σε ένα τέλειο κράτος, αλλά σε ένα κράτος όπως όλα τα άλλα. Που το ίδιο το κράτος αυτό κανονίζει τις τύχες του, αποφασίζει για το μέλλον του και τα παιδιά του μπορούν να ονειρεύονται πως θα ζήσουν σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, το κυπριακό κράτος».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση