HomeHL-GreeceΚουρουμπλής: Δεν μετανιώνω που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

Κουρουμπλής: Δεν μετανιώνω που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

«Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου...», απαντά στους επικριτές του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου…» ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, στις αναφορές σε βάρος του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι «βρήκε στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Όσοι γνωρίζουν τί σημαίνει πορεία ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, ξέρουν ότι (ήμουν) ένας από αυτούς που ήταν στη πρώτη γραμμή στα δύσκολα χρόνια, όχι στα εύκολα. Δεν ήρθα εγώ να πάρω θέση στο ΠΑΣΟΚ, όπως οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα κραυγάζουν. Εγώ έχτισα το ΠΑΣΟΚ. Τί προσέφερα, το ξέρουν αυτοί που μπορούν να το ξέρουν.

Είμαι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο μου όποιος έρχεται βλέπει 4 φωτογραφίες: Του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Πλαστήρα, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γ. Γεννηματά. Και βεβαίως του πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89.

«Όταν με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ κανένας από αυτούς τους κυρίους δεν με πλησίασε να μου πει μια κουβέντα. Την επόμενη μέρα στη Βουλή, ένας νέος βουλευτής ήρθε και έκατσε δίπλα μου και μου είπε «φίλε ήρθα να καθίσω δίπλα σου γιατί βλέπω πώς σε κοιτάνε όλοι». Όλοι μετά μου λέγανε «εσύ τόλμησες, εμείς δεν τολμήσαμε». Έκανα αυτή την επιλογή, με διέγραψαν. Δεν γύρισα πίσω.

Όταν πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 5%. Μου λέγανε άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, «πήγαινε στον Κουβέλη τουλάχιστον, μην πας εκεί, δεν έχεις μέλλον». Συνειδητά είπα θα πορευτώ με τον άνθρωπο αυτό. Δεν με νοιάζει ό,τι και να συμβεί. Ποιος να μου μιλήσει εμένα. Ξέρουν καλά και στα άλλα κόμματα ποιος είμαι εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν έχει μετανιώσει που συμπορεύθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «όχι, γιατί να έχω μετανιώσει».

Για τη σχέση του με τον Τσίπρα είπε πως «είναι καλή, εξαιρετική η σχέση μου με τον πρωθυπουργό. Με όλους τους ανθρώπους συνεργάζομαι, δεν είμαι δύσκολος άνθρωπος. Κάθομαι και δουλεύω σαν το άλογο ώρες ατελείωτες και αυτό το ξέρουν όλοι».

Εκτίμησε ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συμπορευθεί με την Δεξιά θα είναι πολιτική αυτοκαταστροφή.

«Η Αριστερά το ’90 έκανε το μέγα σφάλμα να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη και το πλήρωσε ακριβά. Η επιλογή να συμπορευθεί ο χώρος αυτός με την Δεξιά θα είναι η αυτοκαταστροφή του. Η πολιτική του αυτοκαταστροφή.

Θα είναι πολιτική ασέλγεια να γίνουν ουρά του Μητσοτάκη…», είπε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε ότι «μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο λιμάνι θα ανακοινωθούν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Έχουν να κάνουν και με την σημαία. Δουλεύουμε εμείς εδώ (στο Υπ. Ναυτιλίας)».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση