HomeHL-9Στην τελική ευθεία η δίκη για την επεισοδιακή καταδίωξη με τους αστυνομικούς

Στην τελική ευθεία η δίκη για την επεισοδιακή καταδίωξη με τους αστυνομικούς

Λιποθυμικό επεισόδιο για τον έναν άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η δίκη για την υπόθεση της επεισοδιακής καταδίωξης, που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου με πρωταγωνιστές δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο νέους 19 και 16 ετών.

Μετά τις καταθέσεις των γονιών των δύο νεαρών, που ανέφεραν τις δραματικές ώρες που έζησαν, όντας τα παιδιά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά το σοβαρότατο τραυματισμό τους, σειρά παίρνουν τώρα οι δύο αστυνομικοί.

Οι δύο κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν ότι ουδέποτε έσπρωξαν με το πόδι τη μηχανή, στην οποία επέβαιναν οι δύο νεαροί, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας της, όπως έχει καταθέσει η αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εξέτασης του, ο ένας εκ των ενστόλων, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο με συναδέλφους του, που παρακολουθούσαν την ακροαματική διαδικασία, να σπεύδουν να τον βοηθήσουν.

Στην πρόταση του ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, καθώς θεωρεί αναξιόπιστη τη μαρτυρία της γυναίκας, που «έκαιγε» τους δύο αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν, όταν ο 19χρονος μαζί με τον 16χρονο, κινούμενοι στο κέντρο του Ηρακλείου με τη μηχανή, δε σταμάτησαν σε σήμα για έλεγχο, που τους έκαναν οι δύο αστυνομικοί.

Τότε οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να τους καταδιώκουν, ώσπου ο 19χρονος οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κατέληξε στο πρανές στην άκρη του δρόμου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Και οι δύο νέοι τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι και χρειάστηκε να νοσηλευτούν για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση