HomeHL-9Η «TUI νοιάζεται για την Κρήτη» και… τη διατροφή της

Η «TUI νοιάζεται για την Κρήτη» και… τη διατροφή της

Δίκτυο προώθησης της κρητικής διατροφής σε όλο τον κόσμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπρόσωποι του ομίλου της TUI και του Υπουργείου Τουρισμού θα βρίσκονται στην Κρήτη την επόμενη εβδομάδα για να παρουσιάσουν το πιλοτικό πρόγραμμα που αρχίζει από την Κρήτη η TUI Γερμανίας, στοχεύοντας στη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα.

Το πρόγραμμα ονομάζεται “Η TUI νοιάζεται για την Κρήτη” και περιλαμβάνει ένα δίκτυο που θα συνδέσει 47 οινοπαραγωγούς, 2 αμπελώνες, 25 παραγωγούς ελαιολάδου και ένα ελαιοτριβείο με τον τουριστικό κλάδο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Κρήτης σε υπόδειγμα προορισμού διακοπών βιώσιμης διατροφής.

Σύμφωνα με το παρακτορείο tourism, το παγκόσμιο πρόγραμμα για το βιώσιμο τουρισμό του TUI Care Foundation που ξεκινά φέτος από την Κρήτη ανακοινώθηκε στο Βερολίνο πριν μερικούς μήνες σε κοινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της TUI Care Foundation, Thomas Ellerbeck η και της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, με στόχο να συνδεθούν οι σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς του νησιού, ο τουρισμός και η γεωργία.

Η TUI τα τελευταία 2 χρόνια έχει οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού, γι’αυτό επέλεξε την Κρήτη και την Ελλάδα για εγκαινιάσει αυτό το πολύ καινοτόμο πρότζεκτ για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

tui

Το πιλοτικό πρότζεκτ έχει στόχο να ισχυροποιηθεί η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός και να ανοιχθούν νέες προοπτικές για τους παραγωγούς κρασιού και ελαιόλαδου. Το “Η TUI νοιάζεται για την Κρήτη” θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα δύο αυτά προϊόντα της Κρήτης, καθώς και στην οικολογική καλλιέργεια και επεξεργασία των τροφίμων. Δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας θα συνοδεύουν το πρότζεκτ.

Επιπλέον, προκειμένου να ενθαρρύνονται οι τουρίστες να επισκέπτονται τοπικές μονάδες παραγωγής και να συνομιλούν απευθείας με τους παραγωγούς, αναπτύχθηκε ένα καινοτόμο και διαδραστικό πρόγραμμα εκδρομών.

Στόχος είναι μακροπρόθεσμα να βελτιωθεί η ποιότητα των τροφίμων στα ξενοδοχεία, να αποφευχθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στο περιβάλλον από τις καλλιέργειες και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Οι επισκέπτες θα επωφελούνται ακόμα από μεγάλο εύρος προσφορών διατροφής σε ξενοδοχεία και εκδρομές.

Οι εκπρόσωποι της TUI και του Υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται στο νησί από χθες Κυριακή 2 Ιουλίου και σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου και θα συνοδεύονται από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα επισκεφθούν μεταξύ άλλων μοναστήρια, ελαιοτριβεία, οινοποιεία κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση