HomeHL-GreeceΣε πύρινο κλοιό η ανατολική Μάνη – Φωτιά και στον Μαραθώνα

Σε πύρινο κλοιό η ανατολική Μάνη – Φωτιά και στον Μαραθώνα

Ξεκίνησε μια δύσκολη εβδομάδα λόγω των ισχυρών ανέμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η περιοχή της ανατολικής Μάνης μετά την αναζωπύρωση των μετώπων που ξέσπασαν το Σάββατο – με μαρτυρίες να μιλούν για φωτιά που εκδηλώθηκε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ – και είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Το πιο σοβαρό μέτωπο είναι στον οικισμό Κότρωνα όπου έχουν υποστεί ζημιές σπίτια ενώ η φωτιά έφτασε και στο Σκουτάρι με τουλάχιστον ένα σπίτι να έχει υποστεί ζημιές σύμφωνα με το lakonikos.gr.

Σπίτια κάηκαν κστην περιοχή Αρέα ενώ αναζωπυρώθηκε και η φωτιά στη Χιμάρρα με μέτωπο προς την Αρεόπολη.

Για πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών που δημιούργηκαν καύσιμη ύλη δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού προκειμένου να απομακρύνουν ηλικιωμένους κατοίκους των πληγεισών περιοχών σε ασφαλές μέρος.

Από τη φωτιά κάηκε, κατά πληροφορίες το αυτοκίνητο του δημάρχου Ανατολική Μάνης Π. Ανδρεάκου όταν επιχείρησε να προσεγγίσει τον Κότρωνα με τον ίδιο να γλιτώνει την τελευταία στιγμή χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Πλέον όλοι περιμένουν τις ρίψεις νερού από τα δύο αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα Σινούκ που έχουν λάβει εντολή να επιχειρήσουν στην περιοχή προκειμένου να αναχαιτιστούν τα πύρινα μέτωπα.

Φωτιά και στον Μαραθώνα

Εντωμεταξύ νέο μέτωπο ξέσπασε στις 3:30 τα ξημερώματα στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ τις προσπάθειές τους θα βοηθήσει και ένα ελικόπτερο με ρίψεις νερού από αέρος.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Φθιώτιδα

Το τρίτο μέτωπο που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι αυτό στη δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στα χωριά Ροβολίαρι και Τσούκα αν και βάσει της τελευταίας ενημέρωσης μπορεί η πυρκαγιά να είναι σε εξέλιξη αλλά έχει οριοθετηθεί.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και άλλους σταθμούς και κλιμάκια της Φθιώτιδας. Ειδικότερα, εκεί επιχειρούν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρο.

Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία καθώς πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο όπως και αυτή στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση