HomeHL-SportsΤι είδαμε στην «πρόβα Μουντιάλ»

Τι είδαμε στην «πρόβα Μουντιάλ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Απόψε, ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών στην Ρωσία, το λεγόμενο και «πρόβα Μουντιάλ». To κύπελλο κατέκτησε η Γερμανία, η οποία επικράτησε της Χιλής με 1-0 με γκολ του Στιντλ στο 20ο λεπτό.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών συμμετέχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, η διοργανώτρια του επόμενου Μουντιάλ και όλοι οι Πρωταθλητές όλων των ηπείρων.

Ας δούμε όμως τι μας έδειξε αυτό το Κύπελλο έναν χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Αρχικά η Πορτογαλία, με την Τρίτη θέση σε αυτό το Κύπελλο έδειξε ότι σταθεροποιείται και τυπικά στις μεγάλες δυνάμεις παγκοσμίως υπό την καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος.

Πέρασε πολύ εύκολα τον όμιλο, με Μεξικό, Νέα Ζηλανδία και την διοργανώτρια Ρωσία και ηττήθηκε μόνο από τον εκπληκτικό Κλαούντιο Μπράβο στα πέναλτι που δεν άφησε κανένα περιθώριο ελπίδας στους Πορτογάλους.

Η διοργανώτρια Ρωσία, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο και αν θέλει να τα πάει καλά στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στην χώρα της πρέπει να δουλευτεί περισσότερο σαν ομάδα.

Ακόμα η Χιλή, μετά τις 2 συνεχόμενες κατακτήσεις Κόπα Αμέρικα, με την παρουσία της και στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, έδειξε ότι ανήκει στην ελίτ του κόσμου.

Με πυλώνες της τους Βιντάλ, Αλέξις Σάντσεζ και φυσικά τον Κλαούντιο Μπράβο που με τις αποκρούσεις του την οδήγησε στον τελικό και μια ανάσα από το τρόπαιο.

Οι υπόλοιπες ομάδες που αποκλείστηκαν από τους ομίλους και το Μεξικό που δεν κατάφερε καν να διεκδικήσει την παρουσία του στον τελικό δεν έδειξαν κάτι με την παρουσία τους σε αυτό το τουρνουά.

Μια ομάδα όμως, έδειξε, ότι διαθέτει μια πλειάδα παικτών που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε διεθνείς διοργανώσεις και ότι όσους παίκτες και να ξεκουράζει ο Λεβ πάντα θα είναι φαβορί.

Η ανανεωμένη και νεανική Γερμανία, έκανε πλάκα σε αυτό το τουρνουά. Με σπασμένα φρένα και μόνο την Χιλή να την δυσκολεύει στον αγώνα των ομίλων, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πάρα πολύ από τους βασικούς παίκτες δεν αγωνίστηκαν.

Γερμανία, Πορτογαλία και Χιλή, έδειξαν πώς έχουν όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσουν στο επερχόμενο Μουντιάλ και μαζί με τα υπόλοιπα παραδοσιακά φαβορί υπόσχονται φοβερό θέαμα, του χρόνου το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση