HomeΕΛΛΑΔΑΔικογραφία σε βάρος 44χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δικογραφία σε βάρος 44χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Στη Στερεά Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 44χρονου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε διαδικτυακή υπηρεσία και διαμοίρασε αρχείο – βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την άμεση αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση από περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στην οικία του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές και κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, ενώ προέκυψε ότι το συγκεκριμένο ίχνος αντιστοιχεί σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικό αριθμό που κατέχει και διαχειρίζεται ο ίδιος.

Σημειώνεται επίσης, ότι τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση