HomeHL-WorldΕλεύθερος ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ που είχε φυλακιστεί για διαφθορά

Ελεύθερος ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ που είχε φυλακιστεί για διαφθορά

Βγήκε καταβεβλημένος από την πίσω πόρτα της φυλακής κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο της εξόδου από τη φυλακή πήρε ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, που πέρασε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες έγκλειστος, έχοντας καταδικαστεί για διαφθορά.

Ο 71χρονος Ολμέρτ, που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2006 ως το 2009, κρατούνταν από τον Φεβρουάριο του 2016 και είναι ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που εξέτισε ποινή φυλάκισης. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε 27 μήνες φυλάκιση, όμως η ποινή του μειώθηκε.

Βγήκε από πίσω πόρτα της φυλακής Μαασιγιάχου στη Ράμλα, κοντά στο Τελ Αβίβ, και φαινόταν καταβεβλημένος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο την ανταπόκριση του AFP. Μπήκε γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο που αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Ολμέρτ είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για δωροληψία, στο πλαίσιο τεράστιου έργου ανέγερσης οικημάτων στην Ιερουσαλήμ, όταν ήταν δήμαρχος της πόλης από το 1993 ως το 2003, σε οκτώ μήνες για διαφθορά και απάτη και σε ένα μήνα για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ και η εισαγγελία ανακοίνωσαν ότι δεν θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση επιτροπής να μειωθεί κατά ένα τρίτο η ποινή του.

Αποδυναμωμένος από τις κατηγορίες για διαφθορά, ο Ολμέρτ είχε υποβάλει την παραίτησή του τον Σεπτέμβριο του 2008. Ωστόσο συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του ως τον Μάρτιο του 2009, όταν ο επικεφαλής του κόμματος Λικούντ Μπενιαμίν Νετανιάχου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Στη διάρκεια της θητείας του στην πρωθυπουργία σημειώθηκε σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες με τους Παλαιστινίους, με τη διασφάλιση μιας οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας και την πρόταση για απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από το μεγαλύτερο μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Ωστόσο δεν συνήφθη συμφωνία.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση