HomeΚΟΣΜΟΣΚαι ο Μπενουά Αμόν εγκαταλείπει το Σοσιαλιστικό κόμμα -Έκανε δικό του Κίνημα

Και ο Μπενουά Αμόν εγκαταλείπει το Σοσιαλιστικό κόμμα -Έκανε δικό του Κίνημα

Καταρρέει το PS

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος για την προεδρία Μπενουά Αμόν, ο οποίος έχασε με ταπεινωτική ήττα (6,4%) και δεν κατόρθωσε να εκλεγεί ούτε βουλευτής, θα εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό κόμμα τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, 1 Ιουλίου, σε εκδήλωση στο Παρίσι όπου λάνσαρε το δικό του κίνημα με την ονομασία «Κίνημα της 1ης Ιουλίου».

«Εγκαταλείπω ένα κόμμα αλλά δεν εγκαταλείπω την σοσιαλιστική ιδέα. Ούτε εγκαταλείπω τον σοσιαλισμό και τους σοσιαλιστές. Αλλά θα είμαι πιο χρήσιμος εκτός κόμματος», δήλωσε στην ομιλία του.

Προ εβδομάδας το Σοσιαλιστικό κόμμα εγκατέλειψε και ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αλλά για να ενσωματωθεί στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός».

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Liberation τις προηγούμενες ημέρες, ο Μπενουά Αμόν είχε πει:

«Το Σοσιαλιστικό κόμμα είναι ένας συνομιλητής, μεταξύ άλλων. Εμείς, με το Κίνημα της 1ης Ιουλίου, ανοίγουμε έναν χώρο, όποιος θέλει μπορεί να έρθει, αλλά είναι απαραίτητο να βγούμε από τα κλειστά δωμάτια ώστε να ανθίσουν και εκατό μπουμπούκια».

Οπως ανέφερε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής περίπου 11.000 άτομα ήταν παρόντα στην εκδήλωσή του για το λανσάρισμα του Κινήματος της 1ης Ιουλίου (Μ1717 το αποκαλεί) που έγινε στο πάρκο στο Ρεγί, στο Παρίσι. Αλλά είναι ένας αριθμός που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Στην ομιλία του ο Μπενουά Αμόν, ο οποίος ανήκε στην πτέρυγα των «αριστερών» του Σοσιαλιστικού κόμματος επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν ειδικά για την μεταρρύθμιση στα εργασιακά την οποία ετοιμάζει. «Πρόκειται για μια αρχαϊκή και ιδεολογική τύφλωση» δήλωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση