Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών Πειραιά αναμένεται να παρουσιαστούν εντός της ημέρας οι τρεις Ουκρανοί, φερόμενοι ως διακινητές των παράνομων μεταναστών, που επέβαιναν στο ξύλινο ιστιοφόρο, που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο ξημερώματα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Οι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 53, 42 και 28 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, έκθεση και εγκληματική οργάνωση, μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής από τα Χανιά στον Πειραιά.

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των μεταναστών

Ωστόσο συνεχίζεται από τις αρχές η ταυτοποίηση των 130 μεταναστών, οι οποίοι παραμένουν στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, ενώ δώδεκα μικρά παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική, χωρίς όμως να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή τους.

Γιατροί και εθελοντές βρίσκονται κοντά στους μετανάστες, προκειμένου να τους παράσχουν κάθε ιατρική φροντίδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας της χώρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση