HomeΚΟΣΜΟΣΜεταμεσονύκτιο δείπνο του Γκουτέρες με… μενού τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Μεταμεσονύκτιο δείπνο του Γκουτέρες με… μενού τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Κρίσιμη μέρα η σημερινή στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δείπνο με τους επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στη Διάσκεψη για το Κυπριακό που διεξάγεται εδώ και τρεις μέρες στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, παρέθεσε αργά χθες τη νύχτα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ένα δείπνο με ιδιαίτερη σημασία που αναμένεται ότι θα δώσει τον βηματισμό της σήμερα μέρας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε καλό κλίμα είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον κ. Γκουτέρες, κατά την οποία ανταλλάχτηκαν απόψεις ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν εφεξής για την προώθηση της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Γκουτέρες ευχαρίστησε τον κ. Κοτζιά για τη συμβολή της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη. Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε το πλαίσιο των θέσεων της Ελλάδας στο Κυπριακό.

Διμερή συνάνηση είχε επίσης ο κ. Κοτζιάς και με τον Βρετανό υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων ‘Αλαν Ντάνκαν ο οποίος του εξέφρασε την εκτίμησή του για τη θετική ελληνική παρουσία στη Διάσκεψη.

Παράλληλα πριν από το δείπνο ολοκληρώθηκε και η πρώτη συνάντηση της τεχνικής ομάδας εργασίας που αποφασίστηκε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις που θα αφορούν το μηχανισμό παρακολούθησης και εφαρμογής της λύσης.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση