HomeΚΟΣΜΟΣΤο δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 341 δις ευρώ στην θητεία του Ολάντ

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 341 δις ευρώ στην θητεία του Ολάντ

Επίσημα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την Insee, το δημόσιο χρέος της Γαλλίας φθάνει πλέον το 98,9% του ΑΕΠ.

Το γαλλικό δημόσιο χρέος βρίσκεται στα 2209,6 δις ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017. Αυξήθηκε κατά 62,3 δις ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (Insee).

Το 2012, τη  χρονιά που εξελέγη πρόεδρος ο Φρανσουά Ολάντ το δημόσιο χρέος ήταν 1868 δις ευρώ. Επομένως κατά την πενταετία Ολάντ το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 341,6 δις ευρώ.

Γράφημα για την απογείωση του χρέους από τον Ολάντ:

grafima-oland

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ το γαλλικό δημόσιο χρέος θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ το 2018. Η Insee εκτιμά ότι αυτή η αύξηση οφείλεται στην συμμετοχή του κράτους στο χρέος, η οποία αυξήθηκε κατά 49,5 δις ευρώ.

Στην κυβέρνηση Μακρόν επικρατεί οργή για τα οικονομικά στοιχεία και δείκτες της γαλλικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι το Γενικό Λογιστήριο του κράτους θα κάνει φύλλο και φτερό τον οικονομικό απολογισμό του Φρανσουά Ολάντ. Οπως εκτιμούν οι Σοφοί του οικονομικού επιτελείου, ο Ολάντ έκρυψε την δραματική κατάσταση των δημοσίων εσόδων πριν παραδώσει την προεδρία στον Εμανουέλ Μακρόν.

«Κληρονομούμε μια απαράδεκτη κατάσταση, υποσχέσεις που δεν χρηματοδοτήθηκαν, πέτσινες επιταγές» δήλωσε, σε σκληρό τόνο ο Εντουάρ Φιλίπ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση