HomeΕΛΛΑΔΑΟι Κινέζοι πρώτοι στις αγορές ακινήτων στην Ελλάδα

Οι Κινέζοι πρώτοι στις αγορές ακινήτων στην Ελλάδα

Η απόβαση στην Ελλάδα για τουρισμό και απόκτηση άδειας παραμονής μέσω επένδυσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόλος έλξης αποτελεί τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα για τους Κινέζους τουρίστες, οι οποίοι φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 170.000, καταγράφοντας αύξηση 10%-15% σε σχέση με πέρυσι.

Οπως αναφέρει έκθεση του Ελληνοκινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου, σύμφωνα με αναφορές τουριστικών γραφείων από Πεκίνο και Σαγκάη καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον -σε σχέση με το 2016- για προορισμούς όπως Σαντορίνη, Μύκονος, Αθήνα και Χανιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη τριετία ή πενταετία οι τουρίστες από τη Χώρα του Κόκκινου Δράκου στην Ελλάδα θα αγγίξουν το 1-1,5 εκατομμύριο, χάρη στη σταδιακή αύξηση των απευθείας πτήσεων από την Κίνα, την ενίσχυση της κρουαζιέρας με ανάδειξη του Πειραιά σε «home port», την ταχύτερη έκδοση θεωρήσεων (Visa) από τα ελληνικά προξενεία και την επέκταση στη χώρα μας κινεζικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών όπως το Alibaba, η Alitrip, η Alipay και το Baidu.

Βέβαια, ακόμα και αν επιβεβαιωθεί το αισιόδοξο αυτό σενάριο των 1,5 εκατ. Κινέζων τουριστών σε βάθος πενταετίας, υπάρχουν ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως για παράδειγμα η Γαλλία που ήδη προσελκύουν αυτό τον αριθμό.

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι Κινέζοι επισκέπτονται τη χώρα μας σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών προξενικών αρχών στην Κίνα, πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο τουρισμός, ακολουθούν με μεγάλη διαφορά οι επαγγελματικοί λόγοι και οι πολιτιστικοί και στη συνέχεια οι επίσημες επισκέψεις και οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους.

Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι την πρωτιά στην απόκτηση άδειας παραμονής μέσω επένδυσης σε ακίνητα στην Ελλάδα αξίας άνω των 250.000 ευρώ κατέχουν οι Κινέζοι. Στο πρόγραμμα που είναι γνωστό ως Golden Visa και το οποίο έχει αποδώσει συνολικά μέχρι σήμερα περίπου 1 δισ. ευρώ, καθώς έχουν χορηγηθεί συνολικά 1.684 άδειες, οι Κινέζοι έχουν λάβει 701 άδειες. Οι υπόλοιπες άδειες κατανέμονται ως εξής: 357 σε Ρώσους, 84 σε Αιγύπτιους, 81 σε Τούρκους, 79 σε Ουκρανούς, 78 σε Λιβανέζους, 53 σε Ιρακινούς, 45 σε Σύρους, 37 σε Ιορδανούς και 16 άδειες σε Σαουδάραβες.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση