HomeHL-GreeceΜήνυση Κουρτάκη κατά Καμμένου – Χριστοφορίδη στον Αρειο Πάγο

Μήνυση Κουρτάκη κατά Καμμένου – Χριστοφορίδη στον Αρειο Πάγο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον Αρειο Πάγο βρέθηκαν σήμερα ο επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του αξιωματικού του λιμενικού σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας, ο λιμενικός είναι ο φυσικός αυτουργός και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας που επιχειρείται να στηθεί σε βάρος του εκδότη Γ. Κουρτάκη και των εργαζομένων στα μέσα του ομίλου.

«Εκ μέρους του Γ. Κουρτάκη δηλώνω ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο σκαμνί για το βαρύ αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, που σε αυτήν την έκταση, είναι πρωτοφανές για την Ελλάδα» είπε ο γνωστός ποινικολόγος, προσθέτοντας: «Ο λιμενικός Χριστοφορίδης και ο κ. Καμμένος ενέπλεξαν σε αυτήν τη βρώμικη υπόθεση και την Εισαγγελέα κα Τζίβα, την οποία πιστεύω ότι παραπλάνησαν και την έστειλαν νύχτα στις φυλακές να πάρει κατάθεση από έναν κρατούμενο».

Στη μήνυση περιγράφονται και οι συμπεριφορές δύο επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν κατονομάζονται στο παρόν στάδιο και -όπως αναφέρεται- συνεργάζονται με τον Πάνο Καμμένο στην σκευωρία – κατασκευή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του Γ. Κουρτάκη και εργαζομένων στα μέσα του ομίλου Παραπολιτικά, ότι δήθεν διαπράττουν το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αυτοτελείς φάκελοι με όλα τα στοιχεία για την υπόθεση διαβιβάζονται στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Δ. Παπαγγελόπουλο και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Επίσης, στον αρχηγό του λιμενικού σώματος και την προϊσταμένη της δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ για την πειθαρχική δίωξη -πλην της ποινικής- του λιμενικού Χριστοφορίδη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση