HomeHL-GreeceΝέο καμπανάκι από ΤτΕ για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Νέο καμπανάκι από ΤτΕ για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Η έκθεση από τον Γ. Στουρνάρα θα παραδοθεί την Παρασκευή στον Ν. Βούτση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκκληση για επιτάχυνση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και για ταχεία εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και να ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θα απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική 2016-2017.

Η έκθεση θα παραδοθεί από τον κεντρικό τραπεζίτη στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο κ. Στουρνάρας θα επισημάνει την ευκαιρία που δίνεται στη χώρα για επιστροφή στην κανονικότητα, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία της οικονομίας.

Σύμφωνα με αυτές, η ανάπτυξη το 2017 θα είναι χαμηλότερη των επίσημων προβλέψεων που αναφέρονται στον Προϋπολογισμό, ωστόσο ο κ. Στουρνάρας θα υπογραμμίσει την προοπτική αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης το 2018 και τα επόμενα χρόνια, εφόσον υλοποιηθεί χωρίς χρονοτριβές το πρόγραμμα διαρθρωτικών παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία.

Κρίσιμη κατά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η σταδιακή άρση των capital controls, η οποία συνδέεται άμεσα με την επιστροφή των καταθέσεων, τη μείωση της αβεβαιότητας και τη βιώσιμη ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου και της οικονομίας.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση