HomeΚΡΗΤΗΣτη Βουλή ο… κόμβος της Αγίας Πελαγίας

Στη Βουλή ο… κόμβος της Αγίας Πελαγίας

Ο Β. Κεγκέρογλου ζητά να προχωρήσει η κατασκευή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτησή του επανέρχεται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου για τα έργα στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας για τα οποία ζητά σαφείς απαντήσεις.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η περιοχή της Αγ. Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου, είναι αναπτυγμένη τουριστικά, με μεγάλες τουριστικές μονάδες και με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Για την ομαλή πρόσβαση όμως στην περιοχή από το βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, είναι απαραίτητη η κατασκευή κόμβου πρόσβασης.

Όπως προκύπτει από την απάντηση της υπ’αριθμ 5786/23-05-17 σχετικής ερώτησης μου για την κωλυσιεργία κατασκευής του κόμβου Αγίας Πελαγίας:

-το έργο αναβάθμισης των συνδέσεων Ηρακλείου Ρεθύμνου με Αγ.Πελαγία και Αχλάδα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά το 2015 στη ΣΑΕ 0712015ΣΕ0710003 αλλά με μηδενική πίστωση έτους.

-Ο ΟΑΚ με το υπ’ αριθμ. 414/28.02.2017  έγγραφο (2 χρόνια μετά) ζητά την ανάληψη δέσμευσης υποχρέωσης διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση του έργου ενώ έχει συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου του έργου.

-Στις 10-05-2017 στάλθηκε εκ νέου το τεχνικό δελτίο Έργου για την ένταξη και χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

-Επιπλέον με την απάντηση ενημερώνετε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα υποβληθεί από τον ΟΑΚ πρόταση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στην ανοικτή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την αναβάθμιση βελτίωση  της οδικής ασφάλειας του αναλυτικού διευρωπαϊκού οδικού δικτύου-ΔΟΔ μέσω εντοπισμένων παρεμβάσεων στη Περιφέρεια Κρήτης.

Επειδή η κατασκευή του έργου είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αποτραπούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

-Έχετε απαντήσει στο υπ’ αριθμ. 414/28.02.2017  έγγραφο του ΟΑΚ, με το οποίο ζητά ανάληψη δέσμευσης υποχρέωσης διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση του έργου;

– Έχει ενταχθεί το εν λόγω έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ποιο είναι το ύψος της πίστωσης;

-Πότε εκτιμάται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί;

Διαφήμιση
Διαφήμιση