Δυσφορία και εκνευρισμό σε πολίτες και αλλοδαπούς επισκέπτες έχουν προκαλέσει οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και σήμερα στην πόλη, ιδιαίτερα δε στο κέντρο, όπου η κατάσταση είναι αφόρητη, ιδιαίτερα για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Μολονότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι θερμές αέριες μάζες θα εισβάλλουν στην Κρήτη από αύριο Πέμπτη προκαλώντας στην κυριολεξία «συνθήκες ασφυξίας» με τον υδράργυρο να φλερτάρει τους 43 και κατά τόπους τους 45 βαθμούς Κελσίου, το θερμόμετρο άρχισε ήδη από χθες να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Μπορεί φυσικά η καλύτερη συμβουλή για τις συνθήκες καύσωνα είναι η αποφυγή των μετακινήσεων, τι γίνεται με τις περιπτώσεις εκείνες που οι υποχρεώσεις ή οι δουλειές, αναγκάζουν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους;

Επιστρατεύτηκαν καπέλα, παγωμένα νερά και πρόχειρες βεντάλιες

Για την ώρα, όσοι βρέθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου προσπάθησαν με πρόχειρα μέσα να ανακουφιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα παγωμένα νερά και οι χυμοί, οι αυτοσχέδιες βεντάλιες, τα καπέλα, τα βρεγμένα ρούχα ή ακόμη και η … αφαίρεση των ρούχων, ήταν πρακτικές που επιστρατεύτηκαν, όπως και η «μάχη» για λίγη πρόσκαιρη δροσιά κάτω από τα δέντρα.

kafsonas

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει από την ερχόμενη Δευτέρα αισθητά. Οι χειρότερες μέρες πάντως, κατά τη διάρκεια των οποίων όλοι θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή, ενώ όπως είναι αυτονόητο το Σαββατοκύριακο αναμένεται ένας πραγματικός συνωστισμός στις παραλίες. Και το μακρύ καυτό καλοκαίρι είναι μόνο στην αρχή του. …

Διαφήμιση
Διαφήμιση