HomeHL-GreeceΣτο Μαξίμου σκέφτονται δοκιμαστική έξοδο στις αγορές τον Ιούλιο

Στο Μαξίμου σκέφτονται δοκιμαστική έξοδο στις αγορές τον Ιούλιο

Προσπαθούν ν’ αλλάξουν το κλίμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί τα σκουπίδια να έφεραν ψυχρολουσία στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο όπως φαίνεται στο κυβερνητικό επιτελείο εστιάζουν την προσοχή τους στο πως θα αντιστρέψουν την πορεία φθοράς εξαιτίας των πολύμηνων διαπραγματεύσεων.

Τώρα ο πρωθυπουργός εστιάζει στο εγχείρημα για γρήγορη έξοδο στις αγορές, προκειμένου να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια σκέφτονται πολύ σοβαρά για μια πρώτη κίνηση δοκιμαστικά προς τις αγορές- να είναι «ακόμα και μέσα στον Ιούλιο».

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Τσίπρας

Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται παρουσία και του οικονομικού επιτελείου, υπάρχει έντονη ανταλλαγή απόψεων ως προς το πότε θα πρέπει να προσδιοριστεί χρονικά εντέλει η εν λόγω πρωτοβουλία.

Λαμβάνοντας πάντα υπόψιν πέρα από τις γενικές οικονομικές συνθήκες και τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους. Πράγμα που σημαίνει ότι ο όλος σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με υπομονή.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι δημόσιες αναφορές του πρωθυπουργού -διόλου τυχαία- έχουν πληθύνει. Μόλις χθες, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων υπογράμμισε τη θετική αντίδραση των αγορών. Και ότι τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της κρίσης, ενώ σημείωσε πως η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο προς τις αγορές.

Ενώ και τα μηνύματα Ρέγκλινγκ τα οποία και… διαβάζουν με προσοχή στο Μαξίμου τοποθετούν επιστροφή στις αγορές εντός του 2017 ή το 2018, εφόσον το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία.

Μηνύματα Τσίπρα στον Economist

Mε ενδιαφέρον τέλος αναμένονται τα μηνύματα Τσίπρα αύριο το βράδυ στο συνέδριο του economist με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις οικονομικές εξελίξεις, με φόντο το κλείσιμο της συμφωνίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση