HomeΚΟΣΜΟΣΠρόστιμο ρεκόρ 2,42 δισ. ευρώ από την Κομισιόν στην Google

Πρόστιμο ρεκόρ 2,42 δισ. ευρώ από την Κομισιόν στην Google

Για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ασύλληπτο πρόστιμο των 2,42 δισ. ευρώ επέβαλε στην Google η Αρχή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της ΕΕ για υποθέσεις μονοπωλιακής συμπεριφοράς. Το «ρεκόρ», ύψους 1,06 δισεκ. ευρώ, ανήκει έως τώρα στην επίσης αμερικανική εταιρεία Intel.

Η Google διετάχθη να σταματήσει τις πρακτικές αυτές εντός 90 ημερών, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με πρόστιμο έως και 5% του παγκόσμιου τζίρου της Alphabet.

«Αυτό που έκανε η Google είναι παράνομο σύμφωνα με τους κανόνες αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ. Δεν επέτρεψε σε άλλες εταιρείες να ανταγωνιστούν με βάση τα πλεονεκτήματα και το σημαντικότερο, στέρησε από τους  ευρωπαίους καταναλωτές μια πραγματική επιλογή υπηρεσιών και τα πλήρη οφέλη της καινοτομίας»  δήλωσε η αρμόδια επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager σε δελτίο τύπου.

Η Κομισιόν εκτιμά πως η εταιρεία εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση που κατέχει στην online αναζήτηση ώστε να ωθεί χρήστες στην υπηρεσία αγορών Google Shopping, δημιουργώντας ένα αθέμιτο περιβάλλον σε βάρος ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση