HomeHL-GreeceΈνταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα – ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα – ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ένταση και επεισόδια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση, σπρωξίματα, ήταν το σκηνικό που επικρατούσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε επεισόδιο με άντρα μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου στις 9.45 το πρωί, όταν άνδρες της αστυνομίας έπεσαν πάνω του προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω άνδρας επιχείρησε να περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Πάντως για μερικά λεπτά επικράτησε ένταση, με σπρωξίματα και πνεύματα οξυμένα, ωστόσο λίγο αργότερα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απομάκρυναν τους διαδηλωτές προς το πάνω μέρος της Ηρόδου Αττικού.

Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Την ίδια ώρα τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά στις περισσότερες γειτονιές.

Στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

«Με τον πρωθυπουργό έχουμε συναντηθεί σε πολύ δύσκολες εποχές στους δρόμους, θα καταλάβει την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν άσχημο το κλίμα. Πιστεύω θα βρεθεί μία καλή λύση. Πριν από τρία χρόνια, με δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι αυτός ο νόμος Ραγκουση, όπου δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πηγαίνουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα τον καταργήσει», δήλωσε για τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ έληξε μέσα σε πέντε λεπτά με τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση να τονίζουν σε δηλώσεις τους ότι ο υπουργός τους αποκάλεσε μαϊντανούς.

https://www.youtube.com/watch?v=rT_yVyJ1gjw

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση