Μια τεράστια επιχείρηση ξεκίνησαν απόψε οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους με πολυμελή συνεργεία για την αποκομιδή των απορριμμάτων που σχηματίζουν στην κυριολεξία βουνά μπροστά στους κάδους των απορριμμάτων.

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ η αποκομιδή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα σε κεντρικούς δρόμους του Πόρου, με στόχο να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση από τους τόνους των σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί και να αποκατασταθεί η εικόνα της πόλης.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από την πρωινή παρέμβαση του εισαγγελέα εφετών Ανατολικής Κρήτης Ζαχαρία Κοκκινάκη και τη σύσκεψη που ακολούθησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι απεργοί συμβασιούχοι της καθαριότητας στον Δήμο Ηρακλείου συναίνεσαν ώστε να βγουν τα απορριμματοφόρα από το αμαξοστάσιο του δήμου και να αρχίσει η μεγάλη επιχείρηση της αποκομιδής, ενώ τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, αποτελούν μόνιμοι συνάδελφοί τους.

Προκειμένου μάλιστα να προχωρήσει η διαδικασία έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

Η αποκομιδή θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα μέχρις ότου εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση