HomeCity GuideΟ «Πινόκιο» περιοδεύει στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο

Ο «Πινόκιο» περιοδεύει στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο

Από το «Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης» θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε πόλεις και χωριά της Κρήτης με παραστάσεις στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο στις 3 και 5 Ιουλίου αντίστοιχα.  Συγκεκριμένα, στις 3/7  και ώρα 21:00 θα δοθούν παραστάσεις στο «Τεχνόπολις» στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, ενώ στις 5/7 και πάλι στις 21:00 θα είμαστε στην πλαζ του ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο.

Το έργο που θα παρουσιαστεί είναι ο γνωστός σε όλους Πινόκιο, τον οποίο το «Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης» έχει διασκευάσει για να ταιριάζει στην εποχή που ζούμε και στα μηνύματα που επιδιώκει να περάσουν.

Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά σε κάτι “απλοϊκό” που απευθύνεται μόνο σε μικρές ηλικίες, οι συντελεστές του «Κου-Κλο Θεάτρου» προσπαθούν ως θίασος να αλλάξουν αυτή τη λογική και να προσεγγίσουν τις μεγαλύτερες ηλικίες μέχρι και έκτη δημοτικού. Το Κουκλοθέατρο Κρήτης στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού. Οι κούκλες είμαι μεγάλες και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος.

Λίγα λόγια για τον ΠΙΝΟΚΙΟ:

Ο Πινόκιο του Κου-κλο- θεάτρου θα γεννηθεί και θα ταξιδέψει μέσα σε ένα κούτσουρο στο σπίτι του Τζεπέτο προερχόμενος από την χώρα των δέντρων! Μέσα από την αθωότητα και τις σκανταλιές του, θα κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπων προσπαθώντας να βρει την δική του «Ιθάκη». Με μία μύτη που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα προδίδοντάς τον και μαζί του πάντα ο Γρύλος, ο πιο πιστός φίλος του, ο οποίος σπεύδει για βοήθεια κάθε φορά που την χρειάζεται.

Με τη φετινή παράσταση οι διοργανωτές προσδοκούν από τη μία να ψυχαγωγήσουν τους μικρούς και μεγάλους αλλά παράλληλα να περάσουν και μηνύματα που θεωρούνται επίκαιρα:

  • Να είμαστε ο εαυτός μας και όχι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι
  • Να είμαστε αληθινοί και όχι ψεύτικοι
  • Να είμαστε διαφορετικοί αλλά συνάμα ίσοι
  • Να είμαστε Άνθρωποι
  • Να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Είναι σημαντικό για εμάς να αγγίξει τα παιδιά, να προσεγγίσει όσους θεωρούνται “αδιάφοροι” και “αδύναμοι”, να τους εμψυχώσει και να σταθεί αρωγός ώστε να νιώθουν άνετα και άφοβα ακόμα κι αν είναι διαφορετικοί. Με αυτό τον τρόπο ενστερνιζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και την ιδιοσυγκρασία τους. Μέσα από χιούμορ, γέλιο και συγκίνηση, τα παιδιά θα ταξιδέψουν για μία διδακτική ώρα στον κόσμο του Κουκλοθεάτρου!Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την παράσταση πατώντας εδώ. Όλα τα παιδιά στο τέλος θα πάρουν ένα δώρο, μία χειροτεχνία – ενθύμιο του έργου!

Γενική είσοδος: 6 ευρώ

Επικοινωνία: Γιώργος Αναγνωστάκης, τηλ: 6977 987248

e-mail: [email protected]

Web: http://koyklotheatro.gr ,

Facebook https://www.facebook.com/Koyklo8eatro/

Η εκδήλωση του Ηρακλείου στο FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/231382097380028»

Διαφήμιση
Διαφήμιση