HomeΚΡΗΤΗ«Να οριστεί άμεσα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ»

«Να οριστεί άμεσα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ»

Παρέμβαση στην Υπουργό Εργασίας για την ομαλή λειτουργίας της αγοράς εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Εργασίας αναφορικά με την ανάγκη συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΕΔ, που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς εργασίας. Ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας διοικείται από εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από έναν εκπρόσωπο του ΣΕΒ, έναν της ΓΣΕΒΕΕ, έναν της ΕΣΕΕ, έναν του ΣΕΤΕ, τέσσερις εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, και τον Πρόεδρο, πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και έμπειρο σε θέματα εργασιακών σχέσεων. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΕΔ είναι τριετής με δυνατότητα παράτασης μιας ακόμη τριετίας.  Την 30ην Απριλίου 2017 έληξε η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΕΔ χωρίς να έχει αναλάβει νέο ΔΣ.

Ο κ. Βαρδάκης μέσω της ερώτησης κάνει λόγο για ύπαρξη επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που έχουν κατατεθεί χωρίς ωστόσο η διαδικασία να μπορεί να προχωρήσει, αν δεν ορισθεί νέο ΔΣ. Ακόμη, τονίζει ότι δεν μπορούν να εκδοθούν διαιτητικές αποφάσεις, κυρώσεις για Μεσολάβηση, Διαιτησία και γενικά δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί κανένα θέμα, αν δεν ορισθεί νέο ΔΣ. Κατά συνέπεια η εμπλοκή στη λειτουργία του ΟΜΕΔ προκαλεί πολλά προβλήματα κυρίως σε εργαζόμενους αλλά και επιχειρήσεις.

Με την επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα ζητά να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει οριστεί ακόμα νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας ώστε να  συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση