HomeHL-GreeceΑπορρίπτουν την πρόταση Σκουρλέτη οι εργαζόμενοι: Αφήνει στο δρόμο 10.000 συμβασιούχους

Απορρίπτουν την πρόταση Σκουρλέτη οι εργαζόμενοι: Αφήνει στο δρόμο 10.000 συμβασιούχους

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της», λένε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κύριο Σκουρλέτη γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στο δρόμο 10.000 συμβασιούχους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Τράκας, πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να παρουσιαστεί μία νέα πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που θα προστατεύει τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Έτσι λοιπόν στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι στη συνάντηση που θα έχει το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη θα κατατεθεί μία πρόταση, που όπως τονίζουν «είναι συμβατή με το Σύνταγμα».

Πιο συγκεκριμένα στη νέα πρόταση προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Ακόμη προτείνουν αντικειμενικά κριτήρια στην πρόσληψη προσωπικού, όπως των απαιτούμενων για κάθε κλάδο προσόντων και εμπειρία σε συναφείς υπηρεσίες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Τέλος με την πρόταση του, το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτυγχάνει την εξαίρεση των ορίων ηλικίας ενώ παράλληλα γίνεται ξεκάθαρο πως είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του χώρου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση