HomeHL-GreeceΑλ.Τσίπρας: Πρόσκληση προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια

Αλ.Τσίπρας: Πρόσκληση προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια

Μηνύματα προς άλλα κόμματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο στόχο αυτόνομης εξόδου στις αγορές η χώρα είναι – μετά τις αποφάσεις της 15ης Ιουνίου – «κοντύτερα από ποτέ», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικός για τις διαπραγματεύσεις που έκανε η κυβέρνησή του, αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης, ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», καταθέτει σειρά στοιχείων για την αλλαγή σελίδας της Ελλάδας, για παράδειγμα στο θέμα της ανεργίας.

Στέλνει όμως και μηνύματα προς άλλα κόμματα και δη προς το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση που καλείται να πάρει στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός μιλά ακόμη για την Α. Μέρκελ και τον Β. Σόιμπλε, για το Κυπριακό, για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί». Καλεί, μάλιστα, την Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα Μητσοτάκη, με στόχο, «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση