HomeHL-SportsΣτον «μικρό» τελικό οι Γυναίκες, ήττα 77-55 από την Γαλλία στον ημιτελικό

Στον «μικρό» τελικό οι Γυναίκες, ήττα 77-55 από την Γαλλία στον ημιτελικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η Εθνική ομάδα γυναικών λύγισε από την Γαλλία στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας και γνώρισε την ήττα με 77-55. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά που πέτυχε στο τουρνουά απανωτές υπερβάσεις θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στο Βέλγιο (25/6, 19:00). Για το χρυσό μετάλλιο η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (21:30).

Ο αγώνας

Η Εθνική ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε 7-2 με την Μάλτση σε ρόλο ηγέτιδας. Οι «τρικολόρ» απάντησαν με σερί 8-0 και πέρασαν μπροστά 10-7, με την Καλτσίδου να σκοράρει σε σουτ τριών πόντων και να ισοφαρίζει. Τρίποντο και μάλιστα buzzer beater σημείωσε και η Σωτηρίου (15-14), όμως η Γαλλία με την Επούπα άλλαξε το μομέντουμ και έλεγξε το ματς με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 10’ με +6 (23-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάδα «έσφιξε» την άμυνά της και κατάφερε να περιορίσει τις Γαλλίδες στους 12 πόντους, ωστόσο πήγε στα αποδυτήρια με -5 (35-30), καθώς επιθετικά δεν μπόρεσε να βρει πολλά εύκολα καλάθια. Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά αναζήτησαν το μακρινό ελεύθερο σουτ και χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό με συγκομιδή 30 πόντων.

Η εικόνα της Εθνικής στο τρίτο δεκάλεπτο βελτιώθηκε και από την άμυνα ζώνης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε ρυθμό και κατάφερε να ισοφαρίσει 47-47. Πρωταγωνίστριες και σκόρερ ήταν οι Μάλτση και Καλτσίδου, ενώ δεύτερο buzzer beater τρίποντο πέτυχε η Σωτηρίου.

Ένα φάουλ πάνω στην Νικολοπούλου λίγο πριν το 30’ έφερε την έκρηξη στον ελληνικό πάγκο, λόγω των συνεχόμενων λάθος αποφάσεων των διαιτητών με αποτέλεσμα η Γαλλία να εκτελέσει τρεις βολές, μετά την τεχνική ποινή και να προηγηθεί 50-47. Μάλιστα η περίοδος ολοκληρώθηκε 52-47 υπέρ της Γαλλίας με ακόμα δύο εύστοχες βολές την ώρα που κατά των «τρικολόρ» είχαν σφυριχτεί μόλις δύο παραβιάσεις σε ολόκληρο δεκάλεπτο!

Στον επίλογο η Ελλάδα πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο με την Σπυριδοπούλου, όμως οι «τρικολόρ» έδειξαν την κλάση τους και απάντησαν με δύο εύστοχα σουτ έξω από την γραμμή του τριπόντου, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +10 (60-50) έξι λεπτά πριν από το τέλος. Κάπου εκεί το ματς κρίθηκε και έτσι η Γαλλία άνοιξε το σκορ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με νίκη 77-55.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 30-35, 47-52, 55-77.