HomeHL-WorldΚατολίσθηση ισοπέδωσε χωριό στην Κίνα: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Κατολίσθηση ισοπέδωσε χωριό στην Κίνα: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Ανασύρθηκαν οι πρώτοι σοροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επιχειρήσεις έρευνας στην Κίνα, με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων κάτω από τους όγκους συντριμμιών και λάσπης, μετά την κατολίσθηση που ισοπέδωσε ένα χωριό στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Δεκαεπτά ώρες μετά την τραγωδία ο αριθμός των αγνοουμένων ξεπερνά τους 100. Στις 05.45 τοπική ώρα το χωριό Σίνμο, στην επαρχία Σετσουάν, επλήγη από την κατολίσθηση και 62 σπίτια καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης.

Οι αρχές ανέσυραν τις σορούς τουλάχιστον 6 ανθρώπων και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 112 κατοίκων που παραμένουν αγνοούμενοι, γνωστοποίησαν οι αρχές στην πόλη Μαοσιάν με ανάρτησή τους σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα ζευγάρι και το μωρό τους ηλικίας 1 μηνός διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

«Άλλαζα την πάνα του γιου μου. Τότε άκουσα έναν τεράστιο θόρυβο να έρχεται από πίσω. Το σπίτι τραντάχτηκε» περιέγραψε ο πατέρας Κιαο Ντασί στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

«Μας καταπλάκωσαν (όγκοι λάσπης). Βράχοι βρέθηκαν στο σαλόνι μας. Με τη σύζυγό μου, σκαρφαλώσαμε, πήραμε το μωρό μας και βγήκαμε» εξήγησε ο άνδρας, που παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας για να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ αυτών, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πολίτες και πυροσβέστες που ψάχνουν για ζωή στα χαλάσματα με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, όπως μεταδίδει το CCTV.

Αν και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, το έργο όσων συνδράμουν δυσχεραίνει ο ελλιπής φωτισμός, καθώς οι ομάδες διάσωσης διαθέτουν μονάχα κάποιους προβολείς, σύμφωνα με το CCTV. Την ίδια ώρα, οι εκσκαφείς που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να απομακρύνουν τα χαλάσματα σταμάτησαν για τη νύχτα, είπε δημοσιογράφος του δικτύου.

Οι προσπάθειες εκτυλίσσονται σε δύσκολες συνθήκες. Μια δυσκολία έγκειται στο ότι τα θύματα καταπλακώθηκαν κάτω από «πολλούς δεκάδες τόνους βράχων και πετρών» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο Τσεν Τιεμπό, επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να προκάλεσαν την κατολίσθηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση