HomeΚΡΗΤΗ«Διαχρονικό το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων A.Τ.Ε.Ι.»

«Διαχρονικό το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων A.Τ.Ε.Ι.»

Συνάντηση στο Επιμελητήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χρόνιο πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων Ανωτάτων Τ.Ε.Ι. τέθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, μεταξύ των εκπροσώπων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.

Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του νομαρχιακού τμήματος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου, κατέθεσαν στον κ. Βαρδάκη προτάσεις τις οποίες έχει επεξεργαστεί η Ένωση, που στόχο έχουν την οριστική επίλυση του προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών της, το οποίο ταλανίζει τους αποφοίτους των Α.Τ.Ε.Ι. για πάνω από 30 χρόνια.

Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών είναι η αδράνεια της Πολιτείας, καθώς ήδη από το 1983 ήταν υποχρεωμένο το κράτος να ρυθμίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς μέχρι σήμερα να το έχει κάνει, επιτείνοντας το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για χιλιάδες φοιτητές και πτυχιούχους των Α.Τ.Ε.Ι.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις της Ένωσης, αλλά τόνισε ότι πρέπει να ασκηθεί και η απαιτούμενη πίεση στα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε πριν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Στην ίδια κατεύθυνση θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες ώστε να προγραμματιστεί ραντεβού μεταξύ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. και του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση