HomeHL-WorldΣπαρακτική έκκληση πατέρα στον Μαδούρο

Σπαρακτική έκκληση πατέρα στον Μαδούρο

Ο γιος του σκοτώθηκε σε διαδήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πατέρας του 22χρονου που σκοτώθηκε σε διαδήλωση στη Βενεζουέλα, την Πέμπτη, απηύθυνε μία σπαρακτική έκκληση στον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Ο νεαρός ήταν το τελευταίο θύμα των αιματηρών διαδηλώσεων στη χώρα. Επεσε νεκρός, από πυρά της στρατιωτικής αστυνομίας. Ο πατέρας του, Νταβίντ Βαγιενίγια δήλωσε στις κάμερες ότι κάποτε εργαζόταν με τον σημερινό πρόεδρο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Καράκας και με δάκρυα στα μάτια κάλεσε τον πρώην συνάδελφό του, όπως τον αποκάλεσε, να «καθαρίσει» το όνομα του γιου του.

«Θέλω να απευθυνθώ στον πρώην συνάδελφό μου. Νικολάς Μαδούρο, ξέρεις ότι δουλέψαμε μαζί. Είμαι ο επιστάτης Βαγιενίγια», είπε μπροστά στις κάμερες. Ο σημερινός πρόεδρος, σημειώνει το BBC, υπήρξε οδηγός λεωφορείου και δραστηριοποιήθηκε στα εργατικά συνδικάτα, περνώντας στον «στίβο» της πολιτικής.

«Σε παρακαλώ, Νικολάς, φίλε μου», συνέχισε ο τραγικός πατέρας, καλώντας τον ηγέτη της Βενεζουέλας να ξεκαθαρίσει ότι ο γιος του «δεν ήταν εγκληματίας. Ηταν ένας φοιτητής που τελείωνε τις σπουδές του. Τον είχες γνωρίσει όταν ήταν μικρός».

Η μακρά λίστα των θυμάτων στις διαδηλώσεις δεν έχει τέλος στη Βενεζουέλα. Στις αρχές της εβδομάδας ο Φαμπιάν Ουρμπίνα, μόλις 17 ετών, επίσης έπεσε νεκρός από πυρά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές στο Καράκας. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους, από την 1η Απριλίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση