Πριν καλά – καλά εφαρμοσθούν τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στον δήμο Ηρακλείου και τους απεργούς συμβασιούχους της καθαριότητας για τη μερική αποκομιδή απορριμμάτων, ο έκτακτος σχεδιασμός «κατέρρευσε» και μάλιστα σε κλίμα έντασης.

Νωρίτερα απόψε, οι τόνοι ανέβηκαν στο δημοτικό αμαξοστάσιο, το οποίο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη, καθώς οι απεργοί κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για αθέτηση της συμφωνίας.

Όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ο δήμος ζήτησε την απομάκρυνση των σκουπιδιών σε περισσότερα κομβικά σημεία του κέντρου της πόλης από όσα αρχικά είχαν συμφωνηθεί το πρωί, γεγονός που προκάλεσε ένταση και εκνευρισμό στους κόλπους των συμβασιούχων της καθαριότητας. Λόγω της τροπής που πήρε το ζήτημα, ο κ. Λαμπρινός μετέβη απόψε τη μάντρα, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτή η αποκλιμάκωση της έντασης που προκλήθηκε.

Κατόπιν τούτου, η συμφωνία που επήλθε το πρωί φαίνεται πως «τινάχτηκε στον αέρα» με τους απεργούς να δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν στην αποκομιδή απορριμμάτων για λόγους ασφαλείας, μόνο στα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος που προβλέπονται σε περιπτώσεις παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησης στον τομέα της καθαριότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση